תפקידה של המיילדת הוא לאפשר ליולדת שקט נפשי שיכול להתקיים כאשר תהיה שם בשבילה (לידה), ותאפשר לאישה לעשות את העבודה מבלי לסכן אותה ואת העובר שלה!
משמעות המילה "לידה" ו"מיילדת"
האם יצא לכן לחשוב פעם על משמעות המילה לידה? או מיילדת?
לידה = תהליך שבו העובר יוצא מרחם אימו אל אוויר העולם.
המונח לידה מכיל בתוכו את הרמז שאישה בלידה זקוקה לדמות מקצועית ואנושית שתפקידה להיות לצידה או לידה. תפקידה של המיילדת הוא לאפשר ליולדת שקט נפשי שיכול להתקיים כאשר תהיה שם בשבילה (לידה), ותאפשר לאישה לעשות את העבודה מבלי לסכן אותה ואת העובר שלה!
נשים כמיילדות היו ונשארו חכמות, חזקות, אמיצות, עצמאיות, בעלות רגישות רבה!
תפקידן של המיילדות הוא ״לראות את הנולד״.
זאת אומרת לזהות את צרכי האשה בתהליכי היריון ולידה, לאפשר לה לעשות את הבחירות הנכונות לה ולספק לה ביטחון תוך הכלה רגשית וכל זאת תחת ידע מקצועי ורפואי רחב.
אין ספק שאשה בלידה חווה תהליך גוף- נפש במלוא העוצמה ותפקידה של המיילדת הוא להעצים את האישה תוך שמירה על נפשה וגופה בראיה הוליסטית.
מה ההסמכה הנדרשת ממיילדת?
בכל העולם מקצוע המיילדת נחשב לאחד מהמקצועות החופשיים אשר מחייב מתן הסמכה ורישיון על ידי משרד הבריאות.
בארצנו הקטנה, המיילדת בהכשרתה, היא אחות שעברה התמחות נוספת במיילדות.
הסמכתה של המיילדת כוללת 5 שנות לימוד אקדמאיות: 4 שנים של לימודי סיעוד באוניברסיטה אשר כוללים את כל מקצועות הרפואה שקשורים לסיעוד המבוגר, האשה והילד. הלימודים עוסקים באנטומיה ופיסיולוגיה של גוף האדם תוך הכרת התהליכים הפתולוגים שקשורים לחולי ובריאות.
השנה החמישית והנוספת של קורס מיילדות מעמיקה את הידע בגניקולוגיה ומיילדות ובסיומו המיילדת תקבל רישיון לעסוק במקצוע המיילדות רק לאחר שתיילד 60 תינוקות ותעבור מבחן מסכם אשר יעניק לה רישיון של משרד הבריאות.
ההסמכה מאפשרת לה לטפל בנשים בתהליכי היריון ולידה, הן בקהילה והן בבית חולים.
מה נכלל בסמכויות המיילדת?
הרישיון מאפשר למיילדת את הזכות כחובה לטפל בנשים בהיריון באופן עצמאי וליילד אותן בביתן הפרטי או בבית חולים.
מיילדת רשאית לבצע בדיקה ואגינלית, להשתמש במכשיר דופלר (שקורא את פעימות ליבו של העובר) כדי לדעת איך הוא מרגיש, למדוד לחץ דם, לבצע בדיקת דם ושתן ולהחליט על סמך נתונים ברורים כיצד האשה מרגישה וכיצד הלידה מתקדמת.
בתוך בית החולים המיילדות עובדות בעיקר בחדר לידה ומעבר לכך, ממלאות תפקידים שונים אשר תורמים לקידום הטיפול בנשים בבתי החולים.
אז מה בחדר לידה?
המיילדת אחראית על הנשים בחדר הלידה ועובדת בשיתוף פעולה עם הרופאים הגניקולוגים. בתוך סמכויותיהן נכללות גם מתן תרופות מיוחדות וגם עזרה ראשונה כולל החייאה של ילוד ומבוגר.
ומה בבית?
מיילדת בית היא בעלת אותו רישיון כמו כל מיילדת שבוחרת לעבוד בבית חולים. מיילדות בית מלוות נשים בהיריון ולידה בבית. ארגון אמה״י (ארגון מיילדות הבית) הוציא נוהל מסודר עם משרד הבריאות אשר מטרתו לכוון רק את הנשים שרוצות ומתאימות ללידות בריאות בבית.
בקיצור- לאחר 22 שנות ניסיון בתחום ו-17 שנים כמיילדת אני רוצה לשתף אתכן שמקצוע המיילדת הוא מקצוע מעצים ומלא בתחושת סיפוק ידע וריגושים.
בשבילי ובשביל כל המיילדות אהבת הבריות היא חלק בלתי נפרד מהמקצוע. הזכות להיות לצידה של אשה שיולדת נשמה קטנה וחדשה לעולם מחזירה אותי בכל פעם מחדש לתחושה שזכיתי באחד ה-מקצועות הכי הכי משמעותיים בעולם!!
ואגב... אין כמו נשים💜
המאמר פורסם ב-5.4.2019 גם באתר: Mamy
Comments