אם את בהריון ומתקשה לשמור על שינה רציפה ומספקת בלילה, חשוב שתדעי שאת לא לבד! נשים רבות, בהריון מתקדם, ״מתעוררות לחיים״ באמצע הלילה והחזרה לשינה מאתגרת אותן!
השינוי באופי השינה נובע בעקבות שינויים הורמונליים וגופניים שחלים בהריון. שינויים אלו מקשים על ההרדמות, מקצרים את זמן השינה הרצופה בלילה ומייצרים עייפות במהלך היום.
הנה כמה מהשינויים הגופניים שמשפיעים על השינה
צורך לרוקן את שלפוחית השתן בתדירות גבוהה. גדילת הרחם והעובר מייצרים לחץ על השלפוחית עובדה שמגבירה את הצורך להתרוקן גם כשאין באמת שתן ..
קושי בנשימה, עקב לחץ על הסרעפת וצמצום המקום בבית החזה. הקושי מתבטא במיוחד כשאת בפעולה מאומצת או בשכיבה על הגב.
קושי להניע את המפסעות ולמצוא תנוחה נוחה לרגליים כך שיהיו מקופלות אחת על השניה.
קושי למצוא תנוחת שינה יציבה עם הבטן שהולכת וגדלה.
גם ההתמודדות עם המתח וההתרגשות לקראת הלידה וההורות משפיעים ומאתגרים את דפוס השינה הרגיל.
ההמלצות שלי אלייך:
1. מצאי תנוחת שינה נוחה בעזרת מספר כריות בגדלים שונים או בכרית הריון בגודל שמותאם אלייך. בעזרת הכריות תוכלי לייצב את הגוף בשינה עם תמיכה מתחת לבטן, מאחורי הגב, בין הרגליים ומתחת לראש.
2. נשים משתדלות להיצמד להמלצה הרפואית של שינה על צד שמאל, לאורך כל הלילה, גם כשלא נוח לגוף. מזמינה אתכן להקשיב לגוף ולשנות תנוחות.
3. את הקושי בנשימה תוכלי לפתור בעזרת הגבהת הראש עם עוד כרית. הטיפ שלי אליכן- תניחו את הכרית מתחת לכתפיים ועד הראש. בכך קנה הנשימה ייפתח והנשימה תהיה קלה יותר. בנוסף השאירי חריץ פתוח בחלון לכניסת אוויר מבחוץ.
4. את הצורך בריקון השלפוחית אין דרך לעצור, מה שכן תמשיכי לשתות מים גם בצמוד לשינה וגם בזמני הערות בלילה וכך תשמרי על מאזן נוזלים תקין בגוף.
5. אל תילחמי בצורך של הגוף להיות ער! קומי, תשתי משהו, תקראי ותחזרי לישון. מבטיחה לך שתרדמי לעוד שעתיים בשקט. (אולי המוח שלך מכין אותך להיות אמא ולהתעורר באמצע הלילה)
6. לקושי בהרדמות התייחסתי בפוסט קודם. …. מוזמנת להיכנס ולקרוא המלצות.
ולסיכום
זכרי שלהריון יש התחלה אמצע וסוף.
ההתמודדות עם השינויים הגופניים ועם המתח והאי וודאות הם הכנה לתהליך ההורות. הקשיים של ההריון מכינים אותך למסע הבא שלך.
לידה קלה!
Comments